Nei til kjøp av sex?

Av Kristin Moe - 24.apr.2007 @ 15:35
Verdens eldste yrke skal nå forbys. Etterspørselen skal stoppes. En illusjon eller løsningen på en betydelig nasjonal og internasjonal kriminell, velorganisert menneskehandel? 

De fleste av oss med et minimum av empati som en del av vårt følelsesliv har medfølelse med det uante antall mennesker; barn, kvinner og menn som kynisk og brutalt er blitt en ting, en vare noen mener de kan utnytte til egen vinning. Vi har fått med oss dokumentarer og enkelthistorier som er så umenneskelige at ingen straff vil kunne veie opp det disse kynikerne kan få seg til å gjøre. 

Det er medfølelsen for ofrene som primært blir brukt som argument imot å forby kjøp av prostituerte; samt at ?markedet? blir mindre transparent. 

Det synes noe kortsiktig å tro at det å la prostitusjon foregå slik som nå hjelper de prostituerte. Tvert om vil fristedet Norge bli fristedet som øker ?rekrutteringen? og vil ramme enda flere. Det er likevel ikke forbudt å hjelpe ofrene, men det gjøres ikke ved å gjøre dem lettere å selge for bakmennene. 

Dette burde de siste årene være bekreftende på. Vi har hatt en ekstrem volumøkning av spesielt kvinner som er fraktet til Norge for å bli utnyttet. Miljøet blir stadig tøffere mellom kvinnene som igjen blir avkrevd resultater av sine profesjonelle halliker/slavedrivere. 

Det synes å være liten tvil om at denne utviklingen bidrar til en økt brutalisering jo nærmere et mettet marked man kommer. Frykten for at politiet mister oversikten er jeg spørrende til. Har de oversikt? Om de har en oversikt slik det nå er så trenger vi ikke observatører. Mennesker lider hver dag, hver time. Oversikt har ingen verdi når den ikke brukes til å slå hardt ned på de kriminelle gjengene og bakmennene. Det ser uansett ut til at organisert kriminalitet som ble varslet for over 30 år siden som en kommende trussel har fått etablere seg rimelig fritt.

Kommentarer:
Postet av: Andy

Hva skjer når sexkjøp blir forbudt:
Jo, ting blir skjult, og det som før alle kunne se. Vil nå politiet bruke store ressureser på å følge opp. Hva med "småjenter" som prosituerer seg, politiet vil ikke finne dem fordi hallikene vil skjule dem. Siden miljøet nå blir "mørkelagt" så vil de kriminelle se sitt snitt til å øke inntjeningen ved å bli halliker. Og de prositurete uten halliker vil bli presset til å bli en "undersått". Og da er det ikke noen i nærheten til å hjelpe. La oss heller få horehus. Da holder man lettere kontroll, og man vet hvor ting er. Og skulle man faktisk kunne finne på det vågestykket å gjøre det legitimt, så vil de prostiuerte betale skatt. Man kan rette krav mot dem at de skal helseundersøkes hver 6 mnd f.eks. OG det gjøres på kontrollerte plasser vekk fra gaten og barn sitt innsyn. Vi snakker tross alt om "verdens elste yrke", man skal ha repekt for det.

25.apr.2007 @ 16:30
Postet av: DK

Med forbud blir tilbud og etterspørsel mindre. Færre jenter vil havne i dette uføret. Flere av kundene vil tenke seg om dersom de vet de kan bli arrestert eller bøtelagt ved å oppsøke prostituerte. Helt kvitt problemet blir man ikke, men det nytter ikke å ha lovlig prostitusjon i Norge når det er ulovlig i våre naboland. ALLE kommer jo hit for å selge. Norge er jo et prostitusjonsparadis - det er lov å selge og lov å kjøpe i verdens rikeste land. Det strømmer jo inn prostituerte fra østeuropa og afrika.

Argumentet om at dersom det er synlig er det mer oversiktlig for politiet synes jeg ikke holder vann. Det vil være lettere å holde 100 prostituerte under oppsikt fremfor de 2000 vi har nå.

Med hardere konkurranse vil det også være vanskeligere for jentene å tjene nok penger for å gjøre halliken fornøyd, så med legalisert prostitusjon blir faktisk hverdagen for jentene røffere!

26.apr.2007 @ 13:15
Postet av: pingle

Se på Nederland og Sverige.
I hvilke land er det flest prostituerte, og hvor finnes det mest sex-slaver.

Dette er selvsagt i Nederland som har hatt lovlig prostitusjon i årevis.

Det finnes selvsagt prostitusjon i Sverige også med det er klart mindre.

27.apr.2007 @ 15:50
Postet av: Isak

Tror dette handler mest om politikere som prøver å vise handlekraft; eller ihvertfall virke mindre tafatte.

Prostitusjonen i Oslo har vært et _veldig_ synlig eksempel på hvor lite myndighetene har å stille opp med mot utenlandsk mafia. Og som vanlig velger de den enkle løsingen; få dem innendørs, så problemet blir mindre synlig..

27.apr.2007 @ 17:53
Postet av: Rune

Å stoppe kjøp av sex klarer dere alldri å stopp, det blir bare være når det blir i sjul, hjelp kvinnene heller, med å holde øye med dem

07.mai.2007 @ 18:58
Postet av: Olav

Jo, stopp av kjøp av sex.må stoppes.Verdens elste yrke..ja vell...men hvilken yrke er det..Yrke som disse jentene blir herset med av sine griske halliker...hva har jentene att for det...Alle disse fra Nigeria / Øst.Europa som kommer til Norge..hvorfor ikkje sende dei hjem.
Norge skal da ikkje være noe paradis for disse.

19.jun.2007 @ 11:45

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5421565

Kristin Moe

Kristin Moe er kommunikasjonsrådgiver, og har lang erfaring innen politikk, organisasjon og ledelse. Hun er utdannet jurist, med en allsidig bakgrunn blant annet som programleder på TVNorge og TV 2. Hun har vært aktiv i Høyre, vært rallykjører og liker å hoppe i fallskjerm.

hits