Integrering og misforstått sjenerøsitet

Av Kristin Moe - 19.jun.2007 @ 11:06
Igjen ser vi det samme som på 70-tallet. Medier lar seg bruke i «humanismens» navn. Stadig nye eksempler på «skjebner» popper opp i pressen. Lidende enkeltpersoner, familier og barn får stadig mer spalteplass til å fortelle om at her har de kommet til Norge for å få hjelp, men har verken blitt tilbudt penger eller husrom.
I utgangspunktet er det innvandringsstopp i Norge. Som medmennesker i et internasjonalt samfunn ønsker og forplikter vi oss til å ta imot mennesker som trenger beskyttelse fordi de blir forfulgt eller fordi sterke menneskelige hensyn taler for det.
Medier derimot profilerer dyp urettferdighet for mennesker som ikke imøtekommes i tråd med deres forventninger til «verdens rikeste land», om de trenger legehjelp, defineres som barn (ofte som første ankerfeste for resten av familien i form av familiegjenforening), har fått avslag på asylsøknad m.v.
Til og med en av våre to riksdekkende tabloidaviser innrømmet for noen år siden at man gikk for langti  å fremme lykkejegeres interesser på 70-tallet etter at det fremkom betydelig antall personer som løy om det meste fra identitet til hvor de kom fra. Illegale innvandrere som gikk under jorden sammen med sine kriminelle «brødre», osv.
Denne igjen «slipp alle inn»-profilen ødelegger først og fremst for alle med annen etnisk opprinnelse som lever og bor i Norge og som er etterrettelige, positive bidragsytere i landet vårt. Det er i de fleste tilfeller de få som ødelegger for de mange.
Vi har heller ingen god referanse når det gjelder å innse hvilken krevende oppgave det er å hjelpe, nettopp de som trenger det, til å leve i et nytt land. Et land som er fullstendig annerledes enn det de kommer fra. Mennesker som har levd konstant i frykt, kanskje blitt torturert, sett sine nærmeste lide på det verste, et land uten menneskerettigheter.

Vi forventer at de skal adoptere språk, lover, velstand og fremmedfrykt nærmest på egenhånd. Vi etablerer kriseteam ved for eksempel en ulykke. Innvandrere som har levd år i terror forventes å gli rett inn i vårt samfunn. Noen har det vist seg er nærmest tikkende bomber.

Jeg vil tro at idealistene vil gjøre en bedre humanitær oppgave ved å synliggjøre de som virkelig trenger vår oppmerksomhet, kunnskap og ressurser. Kanskje ressurssterke menn i sin beste alder som selvsagt ser sin mulighet til å søke lykken i velstandsnorge burde vike? Den misforståtte støtten til afghanerne foran Stortinget føyer seg inn i rekken av naivitet og subidealisme.  


Det er ikke annet å forvente at noen lykkejegere vil prøve seg; bruke medier og andre virkemidler i vårt demokratiske land til å få et bedre liv. Men det gjør det ikke riktig ukritisk å la alle komme til ordet på bekostning av de mange som ikke skriker høyest og som det kanskje ville kreve godt journalistisk håndverk for å gjenspeile i samfunnet.

Kommentarer:
Postet av: ksmn

Takk og pris at det kom på trykk

19.jun.2007 @ 12:12
Postet av: Terje

Javel. Kan jeg tolke dette som at du innrømmer at ditt parti har vært på bærtur i innvandringspolitikken? Høyre har vært representant for noe av den mest naive nisselue-politikken i dette landet. Selv den dag idag går jo Høyre i Oslo inn i valgkampen med en politikk som fremmer denne naive innstillingen.

19.jun.2007 @ 15:23
Postet av: Arild Steine

Overhørt av to svensker på Thorshov. Svante: Jag är integrert i Norge, hvorpå Calle svarer resolutt og stolt: Inte jag häller!!!

19.jun.2007 @ 15:43
Postet av: leser

At det er noe galt med norsk innvandringspolitikk, kom godt frem i dokumentaren på tv, om UDI`s behandling av asylsøkere. Ja! til folkeavstemming om innvandring, så kan avisene få skrive så mye de vil, uten å nødvendigvis påvirke resultatet.

19.jun.2007 @ 17:04
Postet av: Vegard

Min kjære Kristin, du er desverre 30 år for sent ute. Lande vårt er allerede på god vei til å bli ødelagt!!!!!!!!!

19.jun.2007 @ 17:08
Postet av: HARALD

OLJE DOPA POLITIKERE.
Stemte på JAPPE JENS ved forrige valg for å bli kvitt Bondevik. Jappe Jens og røde kristin er en katastrofe for Norge. Både når det gjelder økonomisk politikk og blåøyd innvandring. Oljefondet (pensjonsfondet) sier ekspertene i dag, DET kommer aldri til å bli brukt til pensjoner. Har aldri sett så mange flotte biler til en MILLION i oslo, samtidig som flere og flere voksne mennesker plukker flasker i søplebøttene i Bogstadveien
Rike kvinner stemmer nå på SV ,mens vanlige mennesker må stemme på FRP for å bli hørt.
Ber vår herre om tilgivelse.

19.jun.2007 @ 17:47
Postet av: Preben

For ikke å snakke om dokumentaren om de somaliske "ungdomshusene". Helt utrolig, blir nesten litt sint. Send afghanerne hjem, der det er behov for dem!

19.jun.2007 @ 22:12
Postet av: Hal

Er enig i budskapet i denne artikkelen men det var da utrolig dårlig skrevet...lite engasjerende... Trodde jurister hadde ordet i sin makt jeg..

19.jun.2007 @ 22:15
Postet av: Mariuz

Flott at virkelighetens verden også har kommet til deg Kristin. Men det store spørsmålet er Hvorfor har ikke du, som har vært en profilert medienisse i omtrent 30 år, ikke kommet på banen før og hevdet dine synspunkter?

20.jun.2007 @ 00:17
Postet av: ksmn

Det er dette jeg har sagt lenge, dette er noe innvandringsforkjemperne burde ha evnen til å se.
Vi åpner dørene for ALLE dvs. også en mengede mennesker som er så ødelagt og kjenner kun krig, fattigdom og utnyttelse gjennom generasjoner ? og disse virker det som blir sluppet ?rett ut på gaten?.
Er det rart det er umotiverte drap, voldtekter, menneskehandel og stadig økende voldstendenser.
Vi er så redde for å bli kalt rasister at de som trenger oppføling og rett og slett opplæring til å leve i et sivilisert samfunn i fred ikke får hjelpen de trenger.
Derfor kan vi kun ta inn det antallet vi faktisk har mulighet til å virkelig gi et bedre liv.
Og så må det muslimske samfunnet stilles krav til, især imamene som daglig undergraver norsk lov, og det som finnes av integrasjonsprogrammer/integrasjonsforsøk. Fatter ikke at de får være i fred med den overhengende tuslen de utgjør overfor både norske muslimer og innvandrere med muslimsk bakgrunn.
De blir jo aldri ?kurert? de får jo ikke sjanse til å slippe unna regimet de flyktet fra.
Hva er det som er så vanskelig å skjønne, det skal jo ikke mer til enn å forsøke å forestille seg at vi selv hadde opplevd noe av det vi leser ? og gange det med 10 og vel så det så begynner vi kanskje å ane konturene av traumene mange lever med til daglig.

20.jun.2007 @ 10:50
Postet av: E P K

Det er vel dette man kaller etter-paa-klokskap?
Der bra at folk forstaar hvordan det kan gaa dersom dette faar fortsette fremover. Det er ogsaa en skam at Norge opptrer som om vi klarer aa ta oss av disse traumatiserte individene uten aa tilby skikkelig hjelp. Hvorfor er det da slik at politikerne tenker paa aa faa skryt ute i verden for aa vaere hjelpsomme? Nei, politikere slutt aa ta imot individ som trenger hjelp dersom Dere ikke kan tilby noe bedre. Det er ikke kommunene sitt ansvar, naar det er dere rikspolitikere reiser rundt i verden som julenisser for aa virke snille, flinke og for aa faa skryt. Men, en ting skal dere ha dere er nisser, med lua tredd over oeynene..

21.jun.2007 @ 00:28
Postet av: BILLY BOB


"IMAGINE"*MVH."JOHN LENNON"

21.jun.2007 @ 10:14
Postet av: Ernst Thomas

Jeg likte meget godt denne kommentaren.
Det avsluttes med at det ikke er annet å forvente at ,,noen,, lykkejegere prøver seg...........
Dette kan du lett forsterke med at ,, halvparten,, av de som prøver seg er lykkejegere.
Hvis en tar de som prøver seg men som blir stoppet. En tar den delen av innvandrerene som har kommet seg inn , men forsvunnet helt i Norge ( rundt 20,000 ) og som ingen vet hvor i europa de er, og en tar den halvdelen av de som har fått opphold som viser seg å være alt fra krigsforbrytere til flykaprere til krimminelle og snyltere som de på det Somaliske ungd,senter.
Politisk ansvar og byråkratisk rot og ansvarsmangel er tuftet på at de trenger ikke ,,levere et ansvarlig resultat" da de ikke har noen personlig ansvar for deres elendige og brettigede kritikkverdig utførte arbeider.
Det skulle vært utskiftning av byråkrater og politiske brolilere i stort monn.

21.jun.2007 @ 14:12
Postet av: mika


Jeg likte ikke kommentaren din .Det er mennskelig å ikke orke krig og elendighet. Det samme hadde nordman gjort hvis dere fortsatt
var under tyskere. Fint at noen bankende hjerte finnes der ute ennå.

26.jun.2007 @ 05:00
Postet av: O.J.

Hva gjorde nordmennene etter 2. verdenskrig? Stakk de av i stor stil, eller satte de igang å bygge?

26.jun.2007 @ 06:06
Postet av: Finn

Innnvandringspolitikken vi fører i dette landet
er med på å skape rasisme. Send disse
afganherne hjem snarest, de har en jobb å
gjøre der de kommer fra. Det finnes andre
mennesker som sårt trenger hjelp og støtte,
millioner av barn sulter i verden, hva med dem.
Hele saken er ute av perspektiv, hauset opp
av en venstrevridd media,

26.jun.2007 @ 10:47
Postet av: Simen

Kutt ut ordningen med asyl og flyktning visum deling. meld Norge ut av FN og FN avtaler relatert til asyl til flyktninger + bygg en mur rundt Norge, + en mur rundt huset , så ingen kan titte inn
eller komme inn i huset, bygg en mur rundt soverommet, så bygg en mur overalt innvandrere kan komme....Mur Mur Mur Mur BerlinMur, Mur Mur..............

27.jun.2007 @ 00:46
Postet av: Margrethe

I bunn og grunn tror jeg folk må rydde i sitt eget rot, - og så lenge vi(vesten) blander oss inn i andre lands affærer, så er det kanskje en naturlig følge at de som rammes av vår (vestens) innblanding rømmer fra krisene til oss.
Alle ting henger sammen, det er sjelden man kan tillate seg å toe sine hender. Når det er sagt: unge friske arbeidsføre menn bør selvfølgelig gjøre en innsats for sitt eget land der kvinner,barn og gamle som er mindre ressurssterke venter på bedre tider.
Det er kanskje mer ære i det enn å sende norsk ungdom for å rydde opp eller vokte hverdagsfreden i andre land.

04.jul.2007 @ 11:05
Postet av: Knut

Du burde sette deg litt bedre inn i det du skriver om, før du rører rundt i folkedypets fremmedhatsuppe på denne måten. Norge fører en meget hardhendt asylpraksis, uansett hva politikere og representanter for UDI og utlendingsnemnda hevder ("vi sender ingen tilbake til forfølgelse eller umennesekelig behandlng" - noe de umulig kan vite noe om, så dårlige "undersøkelser" som gjøres, i praksis ofte begrenset til å lete frem passende standard avslagsbegrunnelser og bortforklaringer)

04.jul.2007 @ 11:06
Postet av: KnutMåUt

Kristin Moe du er det jeg vil kalle et ærlig og klokt menneske!
Media lar seg bruke i sak etter sak. Og vår snillisme og naivitet har ingen grenser.
Husk å stem FrP til valget. Da gjør du deg selv og det NORSKE folk en tjeneste.
Håper du tar opp igjen tråden Kristin Moe og konfronterer politikerene på TV med dine synspunkt og argumenter.
Respekt!

08.jul.2007 @ 22:06
Postet av: Liberalist16

Innvandring er ikke problemet, det er islam og sosial demokrati som er problemet! Ja til fri innvandring, nei til rasister (muslimer)! Samtidig er det nei til velferd.

23.sep.2007 @ 11:16

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5466103

Kristin Moe

Kristin Moe er kommunikasjonsrådgiver, og har lang erfaring innen politikk, organisasjon og ledelse. Hun er utdannet jurist, med en allsidig bakgrunn blant annet som programleder på TVNorge og TV 2. Hun har vært aktiv i Høyre, vært rallykjører og liker å hoppe i fallskjerm.

hits