Post Valla

Av Kristin Moe - 31.jan.2007 @ 11:28
Så er vi der igjen. Nok en sak hvor presse og lunsjbord har fått næring i dager og uker.

Det er ikke få ledere og andre synlige personer i det offentlige rom som effektivt bidrar til sin egen «lidelse» i all offentlighet. Modellen er ofte den samme. Årsaken kan være forskjellig. Alt fra økonomisk snusk, rolleblanding, lovbrudd til private skandaler bader i et eneste stort røykteppe uten at det finnes kilde av sannhet; uten at det finnes noen ild.

- Foreløpig.

«Synderen» drives fra skanse til skanse av fornektelse, bortforklaringer og ivrige hjelpere fra alle sider. Fagfolk kaster seg på for å få sin bit av synderen for å fremme sin egen fortreffelighet. Gammel bitterhet og fiendskap ser sitt snitt til en smule rettferdig hevn. Det letes med lys og lykte etter vinklinger som kan gi næring til flokkdyrene - som selvsagt alle har sitt eget ideelle motiv. Men aldri penger eller jantelov!

Ser vi en trend? Kan vi konstruere en mulig konspirasjon? Habilitet til side: Det er sikkert noen som har noe på denne «Judas» og som kan brukes?

Er det så vanskelig å være ærlig, selverkjennende og ikke minst lyttende om man sjekker litt i erindringsboksen? Er det nødvendig med en gjentatt fornektelse som bare gjør fallhøyden mer skremmende time for time?

De fleste som følger litt med i samfunnet vet det bare er spørsmål om tid før noe, relevant eller ikke, kommer opp på overflaten. Da er det allerede etablert et rimelig kaotisk bilde av tvil og tro, sympati og antipati, synsere og sannhetsvitende. Det å forsøke å krype frem med sannheten når kaoset er fullkomment er en utakknemlig oppgave.

Når da en av undertegnedes bransjekollegaer innen kommunikasjonsrådgivning greier å gjenta fadesen med både å være rådgiver for synderen og gi ekspertuttalelser om sin klients lederevner, så er bildet komplett. Dette er også prøvet før av Ingebrigt Steen Jensen og andre.

Det er opprørende å registrere at saker og situasjoner som kanskje kunne hatt en virkelig samfunnsinteressant substans virvler seg inn i labyrinten nok en gang. De samme kommunikasjonsmessige feilene gjentas. Og konsekvensene slår ut på en måte som ikke tjener kilden til oppmerksomheten.

Man kan ikke lære en gammel hund å gjø, men heller ikke å slutte å gjø. Det er vel ikke mange som tror at Valla kan lære det heller. Men det er forskjell på å være tøff og å stille krav, og det å gi et visst inntrykk av å ha oppdragelse og en grense for hva man sier og ikke sier. En leders form er helt avgjørende for etableringen av en bedriftskultur.

Det får en til å undres på hvordan det er å jobbe i LO…

Kommentarer:
Postet av: Red Dawn

Nåja.. Var en kommentar med dårlig skjult politisk agenda dette.
Dine forutinntatte meninger, forkastes herved inntil kommisjonen har foretatt granskingen i personalsaken..

31.jan.2007 @ 17:42
Postet av: ?

Kommentar til Kommentar NA24 31.01. 2007

kommunikasjonsekspert(??) Kristin Moe. Det er her tale om ekspertise i å kreere det størst mulige antall sprogblomster på det minste antall setninger? Kommunikasjon bør nok være konsis (avhugget), men dette skal ikke tas som en oppfordring til å plukke biter fra forskjellige opphakkete uttrykk, selv om disse har noen av de samme ord i seg. Om det i teori kan synes å være en effektivisering, vil det , som ditt eksempel viser, neppe gi mening.
- bader i et eneste stort røykteppe... uten at det finnes noen ild. Hva kan man si??
- uten at det finnes kilde(?) av sannhet. spor av sannhet?? fnugg av sannhet?? Kilde til sannhet?
- Kan vi konstruere en mulig konspirasjon? Hva betyr dette ?
- Og konsekvensene slår ut på en måte som ikke tjener kilden til oppmerksomheten. Hva betyr denne setningen? Er det her hensikten å kommunisere et resonnement eller å vise elegant og forfinet ordsammensetting? Sofistikert? Det enkle vil nok oftest være det beste.
- Man kan ikke lære en gammel hund å gjø, men heller ikke å slutte å gjø.
Man kan ikke lære en gammel hund nye kunster/ Man skal lytte når gammelhunden gjør. Her er godt nok mange like ord i de to utsagnene, men liten likhet i budskapene.

Dette synes jeg ikke egner seg for utlegging på nettet, det ble for meget å kritisere, men det er da også for galt å la slik 'tåkeprat' passere. Det er også MITT, dette sproget som du her maltrakterer.

MVH
Kjell Arne Stensvik.

02.feb.2007 @ 00:39
Postet av: Vegard Eide

Kjære folk! Dette smaker det oppmerksomhetstrang av.
Her klarer Kristion Moe å bruke en haug med ord uten å si noe som helst!
Meningsløst platt innlegg!'
VH
Vegard Eide

02.feb.2007 @ 14:47
Postet av: Olaf Holm

Pussig! Jeg hadde ikke noe problem med å ta "poengene". Kanskje det har noe med bølgelengde å gjøre.

02.feb.2007 @ 22:31
Postet av: Roald Bentzen

Spørsmålet var: Hvordan er det å jobbe i LO (nå)?
Etter at stillingsværnet er skadeskutt gjenno "å ta en Valla" for å bli kvitt en medarbeider som ikke passer inn i systemet, må LO inn i en tenkefase. Kanskje stillingsværnet bør tilpasses virkeligheten slik at en medarbeider kan sies opp av sjefen, når ting slutter å fungere. Dette kunne lindre mange tilsvarende situasjoner i industrien, hvor "mobbing" gjennom omplasseringer, utelukking fra eslutningsgrupper osv, osv, som går på selvtilliten løs og som ender opp med at en "sønderknust" selv sier opp.
Det er ikke alltid at faglige kvalifikasjoner er ensbetydende med at et team fungerer godt. Kjemi er ofte langt viktigere.

03.feb.2007 @ 13:52
Postet av: Vite

Ja, ja Kristin Moe vet vel hva hun snakker om.. Har hun ikke vært i gjennom det samme selv?? Husker en sak om en pose med penger... Når det gjelder oppdragelse så får Kristin Moe snakke for seg selv.

04.feb.2007 @ 20:22
Postet av: bente

Har ingen problemer med å forstå hva Kristin Moe snakker om, men så har jeg da også fulgt nøye med i Valla-saken. Skjønner ikke hva som menes med at dette er tåkeprat, det var da lett å forstå.

05.feb.2007 @ 03:16

Skriv en ny kommentar:

Navn:
Husk meg ?

E-post:


URL:


Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/3898458

Kristin Moe

Kristin Moe er kommunikasjonsrådgiver, og har lang erfaring innen politikk, organisasjon og ledelse. Hun er utdannet jurist, med en allsidig bakgrunn blant annet som programleder på TVNorge og TV 2. Hun har vært aktiv i Høyre, vært rallykjører og liker å hoppe i fallskjerm.

hits