Nei til kjøp av sex?

Av Kristin Moe - 24.apr.2007 @ 15:35 - Kommentér
Verdens eldste yrke skal nå forbys. Etterspørselen skal stoppes. En illusjon eller løsningen på en betydelig nasjonal og internasjonal kriminell, velorganisert menneskehandel? 

De fleste av oss med et minimum av empati som en del av vårt følelsesliv har medfølelse med det uante antall mennesker; barn, kvinner og menn som kynisk og brutalt er blitt en ting, en vare noen mener de kan utnytte til egen vinning. Vi har fått med oss dokumentarer og enkelthistorier som er så umenneskelige at ingen straff vil kunne veie opp det disse kynikerne kan få seg til å gjøre. 

Det er medfølelsen for ofrene som primært blir brukt som argument imot å forby kjøp av prostituerte; samt at ?markedet? blir mindre transparent. 

Det synes noe kortsiktig å tro at det å la prostitusjon foregå slik som nå hjelper de prostituerte. Tvert om vil fristedet Norge bli fristedet som øker ?rekrutteringen? og vil ramme enda flere. Det er likevel ikke forbudt å hjelpe ofrene, men det gjøres ikke ved å gjøre dem lettere å selge for bakmennene. 

Dette burde de siste årene være bekreftende på. Vi har hatt en ekstrem volumøkning av spesielt kvinner som er fraktet til Norge for å bli utnyttet. Miljøet blir stadig tøffere mellom kvinnene som igjen blir avkrevd resultater av sine profesjonelle halliker/slavedrivere. 

Det synes å være liten tvil om at denne utviklingen bidrar til en økt brutalisering jo nærmere et mettet marked man kommer. Frykten for at politiet mister oversikten er jeg spørrende til. Har de oversikt? Om de har en oversikt slik det nå er så trenger vi ikke observatører. Mennesker lider hver dag, hver time. Oversikt har ingen verdi når den ikke brukes til å slå hardt ned på de kriminelle gjengene og bakmennene. Det ser uansett ut til at organisert kriminalitet som ble varslet for over 30 år siden som en kommende trussel har fått etablere seg rimelig fritt.

Kristin Moe

Kristin Moe er kommunikasjonsrådgiver, og har lang erfaring innen politikk, organisasjon og ledelse. Hun er utdannet jurist, med en allsidig bakgrunn blant annet som programleder på TVNorge og TV 2. Hun har vært aktiv i Høyre, vært rallykjører og liker å hoppe i fallskjerm.

april 2007
ma ti on to fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30            
hits